Рецепти за постни сарми за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
608612

Постни сарми със зеле

20 бр.зелеви листа
300 гр.лук кромид стар
200 гр.ориз
50 гр.грис
1/2 ч.л.червен пипер
100 млолио

Лука се запържва, докато стане стъклен
2 Към него се добавят грис и ориз и също леко се запържват
3 Сместа се посолява и подправя с чубрица, магданоз и червен пипер навкус и се залива с 1 ч.ч. гореща вода
4 Вари се, докато оризът поеме водата
5 Като се охлади леко сместа, с нея се правят сарми
6 Сармите се нареждат на дъното на широка тенджера, покрита със зелеви листа, и се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие
7 Отгоре се покриват с чиния и се варят на слаб огън Ако зелето не е много солено, сармите могат да се залеят с равни части вода и зелев сок.

1 2 3
4
5 6 7
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft